Afvallen? Voedingscoach en personal trainer Silvolde, Zwolle, Oude IJsselstreek - Wie ben ik
Wie ben ik

BElieve it, BE it!

Overgewicht… een probleem dat in Nederland steeds groter lijkt te worden. Ik kan hierover meepraten,  want ook ik heb jarenlang met overgewicht te maken gehad. Na het krijgen van steeds meer (gezondheids)klachten, ging bij mij een aantal jaar geleden de knop om. Ik koos voor mijn gezondheid en ging de strijd tegen de overtollige kilo’s aan. Deze strijd heb ik gewonnen en dit resulteerde in een gewichtsvermindering van bijna 50 kilo.


In deze periode ontstond er bij mij een fascinatie en passie voor voeding en met name wat voeding met je lichaam kan doen in zowel de positieve als de negatieve zin. In 2013 besloot ik te starten met de HBO opleiding Voeding en Diëtetiek, na het behalen van dit diploma mocht ik mijzelf voedingscoach noemen. Daarnaast heb ik een extra HBO programma voeding en sport gevolgd. Verder heb ik mijzelf omgeschoold in de sport tot: fitness instructrice, Les Mills groepsles instructrice, bootcamp instructor en internationaal erkend personal trainer (NASM certified).


Na mijn eigen hoofdstuk afgesloten te hebben, voelt het als mijn taak om mijn succes te delen en andere mensen te begeleiden en coachen tijdens hun strijd tegen de overtollige kilo’s. Ik wil mensen inspireren en motiveren om ook gezond(er) te worden, want als ik het kan dan kunt u het ook! U moet alleen weten hoe… Helaas staat het internet (en boeken) vol met de meest gekke diëten en een hoop nonsense. Het lijkt zo mooi een dieet waarmee je 5 kilo per week kunt afvallen, maar het is echt te mooi om waar te zijn. Helaas zijn dit vaak ongezonde diëten en bovendien niet vol te houden. Uiteindelijk bent u weer terug bij af, of zelfs aangekomen. Ik wil u hiervoor behoeden en u op een verantwoorde en gezonde manier laten afvallen. Op deze manier zult u hier uw hele leven profijt van hebben en dat is toch wat u wilt? Mijn adviezen zijn gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en de richtlijnen 'Goede Voeding' van de `Gezondheidsraad.

Een diploma op zak lijkt zo waardevol, maar wat eigenlijk nog veel waardevoller is, is mijn eigen ervaring op dit gebied. Dit maakt mij onderscheidend van de vele voedingscoaches/ gewichtsconsulentes/ diëtisten en personal trainers die er al zijn. Ik heb zelf in de praktijk meegemaakt hoe moeilijk dit proces kan zijn en helaas kunnen er veel valkuilen en barriëres liggen op de weg naar succes. Maar het is een kwestie van volhouden en door blijven gaan. Afvallen is niet alleen een fysiek proces, maar ook vooral een mentaal proces. En juist door dit zelf te hebben ervaren, kan ik u hierin op de juiste manier begeleiden en coachen.  Ik heb de strijd tegen de overtollige kilo’s gewonnen… wilt u samen met mij uw eigen stap naar een gezond(er) leven aangaan?